Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Datorii: Irlanda critica implicarea creditorilor privati in rezolvarea crizei

Datorii: Irlanda critica implicarea creditorilor privati in rezolvarea crizei


Ministrul irlandez de Finante, Michael Noonan, a criticat implicarea creditorilor privati in rezolvarea crizei datoriilor din tarile aflate in dificultate, in cadrul unui interviu pentru cotidianul german Suddeutsche Zeitung.

"A fost o nebunie sa incepi o dezbatere privind restructurarea datoriilor prin transferarea sarcinii asupra creditorilor privati. Acest lucru a tulburat pietele", a declarat Noonan in interviul pentru ziarul german, citat de Le Figaro.

"Cand cineva imprumuta bani, prima intrebare pe care si-o pune este: voi primi vreodata banii inapoi?[..] Trebuie sa ne rezolvam problemele cu datoriile, iar apoi pietele se vor calma", a adaugat Michael Noonan.

Intrebat daca actiunile Germaniei pentru a rezolva criza euro sunt suficiente, Michael Noonan a raspuns: "Nu cred ca o tara isi poate asuma responsabilitatea pentru o problema a Europei.

Europa e compusa din 27 de tari. Datorita fortei sale economice, Germania trebuie sa joace un rol important, dar ar fi nedrept sa punem intreaga responsabilitate pe umerii germanilor".

Ministrul irlandez de Finante a subliniat ca "pentru moment, Germania nu a oferit destui bani. Pana la acest moment, am vorbit mereu de garantii. Si e adevarat si ca Germania a profitat mult de euro si s-a dezvoltat intr-o economie exemplara, in ultimii ani".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1103 ori