Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Siria, Iranul si Venezuela vor sa construiasca o rafinarie in Siria

Siria, Iranul si Venezuela vor sa construiasca o rafinarie in Siria
Siria, Iranul si Venezuela au semnat un memorandum de intelegere pentru constructia unei noi rafinarii in Siria, informeaza AFP citand o serie de informatii aparute miercuri in presa siriana.In virtutea acestui acord, cele trei tari vor coopera pentru constructia unei rafinarii cu o capacitate de procesare de 140.000 barili de petrol pe zi, a declarat ministrul sirian al Petrolului si Resurselor naturale, Sufian Allao.
La sfarsitul lunii august, cu prilejul unei vizite de stat in Siria, presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a afirmat ca tara sa este gata sa construiasca in trei ani o rafinarie de petrol in Siria cu o capacitate de 200.000 de barili. Atat Venezuela cat si Iranul sunt membrii importanti ai Organizatiei Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), Iranul fiind al patrulea mare producator mondial de petrol iar Venezuela ocupand locul opt in acelasi top. In schimb, rafinariile iraniene nu produc decat aproximativ 42 milioane litri de benzina pe zi, in tip ce consumul intern depaseste pragul de 70 milioane litri zilnic.


Rompres

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 593 ori