Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Renault vrea sa-si continue dezvoltarea internationala

Renault vrea sa-si continue dezvoltarea internationala
In fata relativei lipse de vigoare a pietei europene, Carlos Goshn mizeaza clar pe cea internationala. Ca urmare a vanzarilor dezamagitoare si a unei profitabilitati in scadere, PDG al Nissan a trebuit sa renunte la veleitatile sale de alianta in trei pentru a se concentra asupra dezvoltarii firmei Renault.

Obiectivul lui este de a ajunge la o marja operationala de 6%, "cu crestere" pentru a fi printre actorii "care vor avea realizari pe termen scurt". El a precizat in cursul unei conferinte de presa liniile mari ale expansiunii sale internationale.

Dacia ar putea lansa noi modele

La intrebarea daca Dacia va dezvolta alte modele decat Logan, Carlos Goshn a raspuns afirmativ. "Vom avea si alte produse sub sigla Dacia". "Este o marca ce va rezista", a precizat presedintele Renault. Potrivit declaratiei sale, grupul cauta sa maximizeze si sa optimizeze prezenta sa in Romania, atat pe planul productiei, cat si pe planul serviciilor. Renault dezvolta intr-adevar o platforma de servicii in aceasta tara si alte proiecte in curs de elaborare. Noi optimizam capacitatile noastre in Romania (...) Uzina din Romania va continua sa se dezvolte", a adaugat el. Uzina din Romania este strategica pentru Renault. Este locul unde se fabrica Logan, unul din succesele anului 2006 pentru Renault.

Nu sunt proiecte imediate pentru China, productia in Iran incepe in aprilie

Referitor la China, presedintele grupului Renault a aratat ca nu are proiecte in perioada imediat urmatoare. "Nu pentru ca nu am crede ca China este o piata importanta pentru Renault (...) Noi incercam (doar) sa abordam problema in mod concentrat". La un moment dat, vom repune pe ordinea de zi proiectul chinez si vom defini planul de produs".

Referitor la Iran, grupul si-a precizat de asemenea intentiile: "Avem o previziune de productie de peste 200.000 de vehicule". Aceasta productie si aceasta vanzare ar urma, potrivit sefului grupului Renault, sa demareze in aprilie: "Pentru noi, este vorba de o piata foarte importanta, in plina dezvoltare in prezent, cu o oferta care este mai curand limitata avand in vedere situatia pe care o cunoaste tara".

Sursa: RadorTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 776 ori