O firma americana va investi 1,175 miliarde de dolari in Iran, intr-un proiect energetic

Duminica, 06 Iulie 2014, ora 11:00
1776 citiri
O firma americana va investi 1,175 miliarde de dolari in Iran, intr-un proiect energetic

Firma californiana World Eco Energy a semnat un acord preliminar in vederea investirii sumei de 1,175 de miliarde de dolari (864 de milioane de euro) in Iran, intr-un proiect comun de transformare a gunoiului in energie electrica, relateaza AFP.

World Eco Energy a declarat pentru AFP ca proiectul vizeaza producerea a 250 de megawati pe zi prin arderea gunoiului, conform Mediafax.

Iranul va investi in proiect o suma egala cu cea investita de americani, a dat asigurari compania.

Proiectul, care va fi implementat in provincia Chaharmahal-Bakhtiari (sud-vest), ar urma sa fie demarat pana in septembrie si va crea 600-700 de locuri de munca, dintre care aproximativ 80% vor fi ocupate de catre localnici, potrivit unui purtator de cuvant al firmei.

Marile companii internationale au parasit Iranul in ultimii ani, mai ales dupa consolidarea embargourilor american si european, in 2012, impuse sectorului energetic si tranzactiilor bancare, din cauza programului nuclear controversat al Teheranului.

Iranul si marile puteri din cadrul Grupului 5+1 (China, Franta, Marea Britanie, Rusia, Statele Unite si Germania) au intrat de joi in faza finala a negocierilor pentru obtinerea unui acord care sa garanteze ca Teheranul nu cauta sa se doteze cu arma atomica. In schimb, sanctiunile internationale vor fi anulate.

#investie energie iran sua, #investitie iran , #Iran