Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Loganul produs in Iran va costa de la 6.750 de euro in sus

Loganul produs in Iran va costa de la 6.750 de euro in sus
Varianta de Logan pe care grupul Renault il va construi impreuna cu doi parteneri locali in Iran va avea preturi care pornesc de la 6.750 euro, a declarat un ministru din guvernul de la Teheran, care a adaugat ca masina nu are nimic extraordinar, a scris, vineri, agentia iraniana Mehr News.

"Nu e un fenomen extraordinar, nu indeplineste toate cerintele internationale, iar presa iraniana i-a exagerat mult importanta", a spus, despre viitorul Logan fabricat in Iran, ministrul iranian al minelor si industriei, Alireza Tahmasbi.

El a adaugat ca preturile masinii vor incepe de la 6.750 euro. Renault a incheiat parteneriate cu doi producatori iranieni de automobile, Pars si Iran Khodro, care vor construi, in perioada martie 2007 - februarie 2008, aproximativ 190.000 de masini Logan in tara asiatica. Berlina va intra pe piata din Iran cu doua versiuni de motorizare, de 1,6 litri, respectiv doi litri.

Modelul va fi, se pare, comercializat sub numele Tondar, cuvant care in iraniana inseamna "fulger". Productia de serie a modelului Logan trebuia sa inceapa in Iran din primavara anului trecut, insa momentul a fost amanat, deoarece era necesara imbunatatirea calitatii componentelor, din moment ce 65% dintre ele vor fi produse in Iran, cel mai mare procent dintre toate tarile unde grupul Renault fabrica Logan.

Autoritatile iraniene au insistat ca procentul componentelor produse local sa fie mare, iar la un moment dat acest subiect a pus chiar in pericol viitorul proiectului Logan in Iran. In plus, Renault a fost de acord ca, incepand cu 2008, sa permita furnizorilor locali producerea componentelor pentru motoare si a cutiilor de viteze ce urmeaza a fi folosite la versiunea iraniana a Loganului.

Iranul va deveni al doilea centru de productie al Logan ca marime, dupa Romania. Anul trecut, grupul Renault a produs aproape 200.000 de masini Logan in Romania, 60.000 in Rusia si peste 15.000 in Maroc, respectiv Columbia. Anul acesta Logan va fi lansat si pe piata indiana, cel tarziu in primavara.

In mai 2006, la semnarea acordului cu compania Pars, oficialii Renault au declarat ca in 2008, in Iran vor fi produse 250.000 de masini Logan, dintre care cel putin 20% vor merge la export. Initial, francezii au investit 70 milioane euro in Iran, dar suma totala va fi de cateva sute de milioane.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 917 ori