Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Iranul nu este de acord cu o majorare a productiei de petrol de catre Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol

Iranul nu este de acord cu o majorare a productiei de petrol de catre Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol
Iranul este cel de-al doilea producator din cadrul Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) si a reafirmat ca se opune unei majorari a productiei de petrol a grupului, sustinand ca piata este bine aprovizionata, conform AFP.

Ministrul iranian al petrolului, Gholam Hossein Nozari a spus in cadrul unei conferinte ca: "Situatia din piete este buna", in contextul in care pretul petrolului continua sa creasca. De asemenea, ministrul a precizat:

"Mentinerea situatiei actuale mi se pare cea mai potrivita pana la urmatoarea intrunire a Grupului Tarilor Exportatoare de Petrol, inainte de venirea iernii".OPEC a mentinut productia neschimbata de la mijlocul lunii septembrie. Grupul considera ca piata este aprovizionata corespunzator si pune scumpirea petrolului, al carui pret s-a dublat in ultimul an, pe seama speculatiilor, a tensiunilor geopolitice, a deprecierii dolarului si a capacitatii reduse de rafinare.Ministrul algerian al energiei si presedintele in exercitiu al OPEC, Chakib Khelil, a estimat ca productia excedentara a OPEC este in masura sa acopere o crestere a cererii de petrol.

"Tarile organizatiei au capacitati excedentare de productie, in masura sa acopere o crestere a cererii de petrol si sa faca fata unei eventuale insuficiente cauzate de o sistare a aprovizionarii", a subliniat acesta in cadrul unei conferinte.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1013 ori