Iranul face economii. Renunta la produsele de lux

Joi, 08 Noiembrie 2012, ora 14:53
1368 citiri
Iranul face economii. Renunta la produsele de lux

Iranul nu mai importa 77 de tipuri de produse de lux pe fondul unei lipse acute de lichiditati, dupa ce statele occidentale i-au impus mai multe sanctiuni in domeniul petrolier si cel bancar.

Oficialii iranieni au hotarat intocmirea unei liste cu 2.000 de produse care sa fie scoase de la import, pentru a face economii de patru miliarde de dolari, conform Agerpres.

Printre produse se numara cosmetice, produse de cofetarie, toate produsele de imbracaminte sau bijuterii, insa de asemenea si unele masini, anumite materiale de constructii, telefoane mobile sau calculatoare, potrivit listei partiale publicate de mass-media.

Hamid Safdel a precizat, totusi, ca aceasta lista ar putea fi modificata in cazul in care se va dovedi ca industria iraniana nu va putea furniza unele produse interzise a fi importate, cum ar fi computere sau telefoane mobile.

Liderii iranieni si-au anuntat de mai multe ori in ultimele saptamani intentia de a institui o 'economie de razboi' pentru a face fata sanctiunilor economice dure impuse de doi ani de catre Statele Unite si Uniunea Europeana ca masuri impotriva programului nuclear iranian controversat.

#importuri Iran, #sanctiuni Iran, #produse lux Iran, #economie Iran , #Iran