Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Un birou al Organizatiei Europene pentru Drepturile Omului, la Bucuresti

Un birou al Organizatiei Europene pentru Drepturile Omului, la Bucuresti

Organizatia Europeana pentru Drepturile Omului OEDO va "lupta contra saraciei si pentru protectia libertatilor fundamentale in Romania", a anuntat, sambata, conducerea OEDO cu prilejul deschiderii birorului sau la Bucuresti.

Dupa Strasbourg si Bruxelles, biroul de la Bucuresti devine a treia filiala a organizatiei in Europa, creata cu sprijinul Comisiei Europene si al Consiliului Europei. "Am fost in Irak si in alte tari, dar nu am fost niciodata atat de socat", a afirmat pentru AFP Stefan Rostas, unul din comisarii OEDO, referindu-se la conditiile de detentie ale prizonierilor in Romania.

Decizia de a deschide un birou la Bucuresti a fost luata la 15 ianuarie la Strasbourg dupa un studiu al lui Rostas. Acest nou birou va dispune de patruzeci de membri si va lucra cu prioritate pentru "realizarea de sisteme de control ale drepturilor omului si ale libertatilor fundamentale", precum si pentru "lupta contra saraciei", a aratat presedintele OEDO, Gigel Lazar, la inaugurare.

Organizatia lupta peste tot in lume pentru libertatea de opinie si contra rasismului, antisemitismului, islamofobiei si a xenofobiei.

Iar in unele din aceste domenii, societatea romana mai are multe progrese de facut. Totalul plangerilor depuse contra Romaniei la Curtea Europeana a Drepturilor Omului este de 10 850, adica 12,1% din cazurile tratate de Curte.

Sursa: Rador

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1440 ori