Statul Islamic vinde organele propriilor luptatori pe piata neagra, pentru a face rost de bani

Marti, 22 Noiembrie 2016, ora 17:26
3912 citiri
Statul Islamic vinde organele propriilor luptatori pe piata neagra, pentru a face rost de bani
Foto: Isis.liveuamap.com

Raidurile americane si rusesti asupra teritoriilor ocupate in Irak si Siria de teroristii Statului Islamic (ISIL) au distrus o mare parte din campurile petroliere folosite de gruparea jihadista pentru finantarea actiunilor sale, ceea ce i-a facut pe lideri sa recurga la masuri disperate.

Capitalul uman s-a dovedit cel mai pretios bun pe care liderii teroristilor ISIL l-au identificat, numai ca de aceasta data nu mai este vorba de sclavie sexuala si trafic de persoane, ci de recoltare de organe chiar de la militantii gruparii, relateaza IB Times.

Pana sa ajunga in paradisul lui Allah, teroristii raniti in lupta risca sa fie ciopartiti de confratii lor pentru organele ce urmeaza sa fie apoi vandute pe piata neagra, arata un raport al agentiei Alsumaria News.

"O unitate medicala apartinand ISIL a furat diverse organe, printre care si rinichi, de la 85 de militanti aflati in spitalul din Ninive si le-au transferat la alte spitale de la marginea orasului", mentioneaza raportul publicat de agentia de presa.

Nici civilii ramasi in zonele ocupate de teroristi nu au o soarta mai buna, mai multe trupuri ciopartite pentru extragerea de organe fiind descoperite in zona.

Raportul arata ca, din Ninive (Irak), teroristii folosesc intermediari pentru a transporta organele in Siria, de acolo acestea intrand in circuitul international al traficantilor de organe umane.

In 2015, liderii gruparii au emis un edict care permite recoltarea de organe de la civili pentru a salva vietile jihadistilor. "Viata si organele unui necredincios nu trebuie respectate si pot fi luate cu forta daca este necesar", se arata in documentul emis de liderii gruparii teroriste.

Statul Islamic este una dintre putinele organizatii teroriste care se autofinanteaza, reusind sa stranga bani din vanzarea petrolului pe piata neagra, trafic cu obiecte de arta din orasele cucerite, impozite, sechestre, rapiri si rascumparari de prizonieri din randul populatiei locale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#teroristi Statul Islamic, #trafic organe ISIL, #piata neagra organe, #razboi antiterorism Irak , #Irak