Firma romaneasca implicata in trafic ilegal de arme

Duminica, 20 Februarie 2011, ora 23:39
1557 citiri
Firma romaneasca implicata in trafic ilegal de arme

Un britanic anchetat in Statele Unite pentru trafic international cu arme de tip AK-47 a colaborat la un moment dat cu o firma romaneasca ce a jucat rol de intermediar, afirma surse citate de editia online a publicatiei The Observer citata de Mediafax. 

Britanicul Gary Hyde, in varsta de 41 de ani, este suspectat de trafic international cu arme de tip AK-47 in zona Balcanilor, in Irak, China si Africa.

Hyde a fost arestat in ianuarie in statul american Nevada, autoritatile americane anchetandu-l in legatura cu trafic de munitie pentru arme de tip AK-47.

Munitia era importata din China, dar Hyde, impreuna cu omul de afaceri german Karl Kleber si cu un alt britanic, Paul Restorick, au declarat ca munitia era fabritacta in Bulgaria, pentru a se evita embargoul impus armamentului de provenienta chineza.

Complicii lui Hyde deja au ajuns la acorduri cu procurorii americani. De asemenea, Hyde este suspectat ca a colaborat si cu John Knight, condamnat la inchisoare pentru transferul ilegal de arme automate din Iran spre Kuwait.

Knight a recunoscut ca a vandut si importante cantitati de arme in Sudan. La unul dintre contractele la care a participat si Hyde, o companie romaneasca a jucat rolul de intermediar, precizeaza The Observer. 

#trafic ilegal de arme, #firma romaneasca, #arme , #Irak