Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Debutul Forumului economic mondial de la Davos

Debutul Forumului economic mondial de la Davos
Editia din 2007 a Forumului economic mondial a inceput miercuri, la Davos, si va avea patru zile de dezbateri si reuniuni, primul eveniment asteptat cu nerabdare fiind discursul inaugural al Cancelarului german Angela Merkel, informeaza AFP.

La editia din acest an a Forumului se asteapa ca modificarile climatice sa constituie una dintre temele majore ale acestei reuniuni anuale a elitei politice si economice din intrega lume. Aproximativ 2.500 de personalitati, dintre care aproximativ 20 de sefi de stat si de guvern, 85 de ministri si aproximativ 800 de directori ai celor mai mari companii din intrega lume urmeaza sa discute o serie de probleme de impact major, precum situatia din Irak, modificarile climatice, problemele de aprovizionare cu energie si ultimele evolutii din Orientul Mijlociu.

In discursul sau inaugural, Angela Merkel, a carei tara va detine presedintia rotativa a Uniunii Europene in primul semestru al anului si a Grupului G8 pana la finele anului, va prezenta prioritatile pentru acest an, urmand a pune accentul pe securitatea financiara si necesitatea incheierii negocierilor derulate, sub umbrela Organizatiei Mondiale a Comertului, pe tema scaderii tarifelor vamale. In schimb, prim-ministrul britanic, Tony Blair, urmeaza sa-si prezinte discursul la sfarsitul Forumului si va insista pe ideea ajutorului pentru Africa, idee care va fi sustinuta si de cantaretul Bono si presedintele sud-african, Thabo Mbeki.

Forumul economic mondial, al carui obiectiv este imbunatatirea situatiei in lume, ar urma sa-i invite pe participantii la editia din acest an sa abordeze problemele legate de modificarea raporturilor de forte intr-o lume in care statele occidentale nu mai au aceeasi influenta ca si tarile emergente, companiile multinationale sau societatea civila.

Ca si la precedentele editii, mai multe sute de soldati din armata elvetiana ii vor proteja pe participantii la Forumul de la Davos impotriva oricarei perturbari, de genul eventualelor proteste ale adversarilor fenomenului de globalizare. Cu toate acestea, in acest an nu este prevazuta doar o singura manifestare de protest, ce ar urma sa aiba loc sambata la Basel, oras situat in celalalt capat al Elvetiei.


Bloombiz
(Sursa: Rompres)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 817 ori