Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sun Pharmaceutical va prelua Taro pentru 454 milioane dolari

Sun Pharmaceutical va prelua Taro pentru 454 milioane dolari

Grupul indian Sun Pharmaceutical Industries Ltd. a convenit luni preluarea producatorului israelian de medicamente generice Taro Pharmaceutical Industries Ltd. pentru 454 milioane dolari, tranzactia urmand sa-i sporeasca prezenta pe piata din SUA, cea mai mare piata de medicamente generice din lume, informeaza AP.

Tranzactia evalueaza actiunile Taro la 230 milioane dolari (7,75 dolari per actiune), reprezentand o prima de 27 de procente comparativ cu pretul de 6,10 dolari per actiune inregistrat vineri seara. in plus, Sun va prelua si datoriilor Taro, in valoare de 224 milioane dolari.

In cazul in care tranzactia va primi aprobarea actionarilor Taro si a autoritatilor de reglementare, aceasta va fi cea de a doua mare achizitie derulata de un producator de medicamente din India, dupa ce anul trecut Dr Reddy's Laboratories a preluat producatorul german Betapharm pentru 570 milioane dolari.

Taro a debutat procesul de vanzare in luna martie si a analizat ofertele venite de la aproximativ 20 de companii inainte de a se decide sa accepte oferta celor de la Sun. Piata nord americana este responsabila pentru 90 la suta din vanzarile Taro, care in 2005 s-au ridicat la 298 milioane dolari. in schimb, Sun genereaza 43 la suta din veniturile sale din vanzarile de pe pietele externe, dintre care doar un sfert de pe piata din SUA.

Taro are o prezenta solida in sectorul produselor de dermatologie, cardiovasculare neuro-psihiatrie si neurologie. Peste 100 de medicamente generice produse de Taro au primit deja aprobarea Agentiei federale pentru Medicamente si Alimente din SUA. in plus, compania israeliana are facilitati de productie cu aprobarile necesare in Canada si Israel, facilitati care se vor adauga fabricilor de medicamente detinute de Sun Pharmaceutical in SUA.

Preluarea Taro se adauga unui val de achizitii externe demarate in ultimii ani de producatorii de medicamente din India. in 2005, Sun a preluat mai multe fabrici de medicamente din SUA si Ungaria. Anul trecut, grupul Ranbaxy, cel mai mare producator de medicamente din India, a facut numai putin de opt achizitii in SUA, India, Africa si Europa, inclusiv preluarea producatorului roman Terapia pentru 324 milioane dolari. Tot in 2006 Dr Reddy's Laboratories a preluat producatorul german Betapharm pentru 570 milioane dolari.

Bloombiz

(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1222 ori