Scandal diplomatic intre SUA si India, pornit de la salariul unei menajere

Joi, 09 Ianuarie 2014, ora 08:20
1874 citiri
Scandal diplomatic intre SUA si India, pornit de la salariul unei menajere

Secretarul american al energiei Ernest Moniz nu se va mai duce in India saptamana viitoare asa cum a fost planificat, potrivit anuntului unui oficial al Departamentului de Energie al SUA, reprezentand cea mai grava repercusiune de pana acum intr-un scandal legat de arestarea unei diplomate indiene la New York, noteaza agentia Reuters.

"Pot confirma ca secretarul Moniz nu se va mai deplasa in India saptamana viitoare", a declarat oficialul pentru Reuters. "Am discutat cu omologii indieni despre data si am convenit sa organizam dialogul in viitorul apropiat la o data convenita de comun acord".

Amanarea deplasarii lui Moniz este cea mai recenta si mai grava consecinta a unui scandal declansat de tratamentul aplicat consulului adjunct al Indiei la New York, Devyani Khobragade. New Delhi si-a exprimat furia dupa arestarea ei, incatusarea si perchezitia la piele la care a fost supusa luna trecuta dupa ce a fost acuzata de procurorii americani de false declaratii asupra salariului platit menajerei si de minciuna pentru a obtine viza.

#scandal diplomatic, #scandal SUA India, #vizita Ernest Moniz , #India