Liberalizare comerciala fara precedent intre India si Pakistan

Marti, 18 Octombrie 2011, ora 15:31
1636 citiri
Liberalizare comerciala fara precedent intre India si Pakistan
Ministrul de Externe al Pakistanului, Hina Rabbani Khar/Sursa:panasianbiz.com

India si Pakistanul se pregatesc pentru cea mai mare liberalizare in relatiile comerciale bilaterale de la scindarea ce a avut loc acum mai bine de 60 de ani. Astfel, se vor reinnoi acordurile comerciale care fusesera oprite inca de la retragerea britanicilor din 1947.

Oficiali de rang inalt din ambele tabere au declarat ca politicienii si generalii pakistanezi au mai renuntat la disputele teritoriale traditionale ce vizau zona Kashmir, informeaza CNN.

Ministrul de externe al Pakistanului, Hina Rabbani Khar, a spus ca India va fi considerata cel mai de incredere partener, sperand astfel sa rupa o bariera care a afectat negativ ambele economii: "O tara singura nu se poate dezvolta economic si politic ca putere intr-o regiune daca este implicata in conflicte ce dureaza de multi ani", a declarat Hina Khar pentru publicatia Financial Times.

Comertul bilateral dintre India si Pakistan este estimat la doar 2 miliarde de dolari. Pe de alta parte, schimburile de pe piata neagra sunt estimate la 3 miliarde. Cele doua tari vecine au stabilit o tinta de 6 miliarde de dolari pentru urmatorii trei ani.

Detaliile intelegerii se vor stabili in noiembrie, in cadrul unei intalniri intre reprezentantii celor doua tari, care va avea loc in Delhi.

#acord istoric India Pakistan, #comert India Pakistan, #acord comercial India Pakistan , #India