Ipotezele APOCALIPSEI: Vezi raportul OCDE

Marti, 28 Iunie 2011, ora 23:58
5306 citiri
Ipotezele APOCALIPSEI: Vezi raportul OCDE

Economia globala este in pericol. OCDE a intocmit cinci scenarii in care o pandemie, un atac informatic, o noua criza financiara, un conflict socio-economic sau o furtuna geo-magentica ar putea lovi omenirea.

"Socurile care vor pune la incercare economia globala vor creste, ca frecventa, si vor cauza greutati din ce in ce mai mari", se arata in raportul Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica.

Potrivit organizatiei, cresterea interdependentei economiilor mondiale si a vitezei cu care oamenii, bunurile, serviciile si informatiile pot ajunge dintr-o parte a lumii in alta conduce la transmiterea mai rapida a socurilor.

Criza financiara din 2008 a fost numai un prim episod. Atunci, Rusia, China si India s-au alaturat unei economii globale marcata de prabusirea Lehman Brothers si de o scadere generala a increderii.

In acel moment, totul de la vanzarile de masini noi in Brazilia pana la valorile actiunilor pe Bursa japoneza au picat in gol.

Raportul OCDE subliniaza si felul in care o pandemie de tipul celei din 2002 - cand Sindromul Acut Respirator Sever (SARS) s-a extins din Hong Kong in toata lumea - s-ar raspandi rapid si ar putea avea efecte devastatoare, mai ales in mega-orasele asiatice, cum sunt Dhaka, Manila sau New Dehli.

Noi antibiotice sunt necesare pentru a tine pasul cu puterea de adaptare a bacteriilor, se mai specifica in raport.

Nu mai putin infricosatoare sunt furtunile geo-magnetice.

OCDE explica faptul ca un astfel de fenomen poate cauza distrugeri pe tot globul "dintr-o singura lovitura".

Organizatia da exemplul unei furtuni magnetice care a lovit sistemul electric din Quebec, in 1989, si care a produs pierderi de 6 miliarde de dolari americani.

In cele din urma, conflictele sociale pot aparea in Europa, ca urmare a crizei datoriilor suverane, cel mai probabil primele fiind in Grecia.

Ce recomanda OCDE

Guvernele lumii sunt sfatuite sa achizitioneze si sa impartaseasca modele de simulare, pentru a anticipa mai bine potenteialele socuri.

De asemenea, OCDE cere cresterea resurselor alocate monitorizarii situatiilor globale.

Mai mult, tarile trebuie sa actioneze mai unit pentru a impiedica raspandirea diverselor crize, la nivel global.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#apocalipsa, #raport ocde, #criza, #pandemie, #atac informatic, #rusia, #india , #India