India reduce impozitul pe profit pentru a stimula investitiile private si cresterea economica

Vineri, 20 Septembrie 2019, ora 11:20
2258 citiri
India reduce impozitul pe profit pentru a stimula investitiile private si cresterea economica
Foto: Pixabay

Guvernul indian a anuntat vineri o reducere surprinzatoare a impozitului pe profit, prin care companiile ar putea economisi 20,5 miliarde de dolari, in cadrul masurilor menite sa stimuleze investitiile private si cresterea economica, transmite Reuters.

Ministrul de Finante. Nirmala Sitharaman, a declarat la o conferinta de presa ca impozitul pe profit va fi redus de la 30% la aproximativ 25%, in linie cu nivelul din alte tari asiatice, un anunt care a dus la cresterea cu peste 3% a actiunilor companiilor indiene.

"Incepand din anul financiar 2019-2020, orice companie interna are optiunea de a plati un impozit pe venit de 22%, cu respectarea anumitor conditii. Impozitul pe venit efectiv pentru aceste companii va fi de aproximativ 25%, inclusiv suprataxele", a explicat oficialul indian.

Veniturile totale pierdute de stat in urma aplicarii acestei masuri sunt estimate la 1.450 miliarde de rupii (20,5 miliarde de dolari), a declarat Sitharaman, ceea ce sporeste temerile analistilor ca autoritatile nu-si vor putea indeplini tinta de deficit de 3,3% pentru perioada 2019-2020, intr-un moment in care colectarea taxelor este deja la un nivel scazut.

#impozit profit stimulare investitii, #impozit profit India, #India reduce impozit profit , #India