India isi intareste cu artilerie de 750 de milioane de dolari granita cu China

Luni, 27 Iunie 2016, ora 13:47
5710 citiri
India isi intareste cu artilerie de 750 de milioane de dolari granita cu China
Foto: Wikimedia

Dupa 30 de ani de la ultima achizitie majora de echipament militar pentru trupele de uscat ale Indiei, acestea vor beneficia de 145 de noi obuziere britanice, care urmeaza sa fie amplasate la granita cu China.

La sfarsitul sapatamanii trecute, ministrul Apararii din India a aprobat achizitionarea pieselor de artilerie usoara de la producatorul britanic BAE Systems, guvernul de la New Delhi urmand sa achite o factura de 750 de milioane de dolari, anunta Quarz.

Armele vor intra in dotarea trupelor de vanatori de munte din armata indiana, care pazesc o zona de 4.000 de kilometri, la granita cu China, unde s-au inregistrat diverse incidente si actiuni provocatoare intre fortele armate ale celor doua state.

Noile arme Howitzer M777 au o raza de actiune de 30 de kilometri si pot trage 10 salve in cel mult 2 minute.

Armele pot fi instalate pe elicoptere, vase de patrula sau carate de catre trupe la sol, dupa cum arata producatorul. Obuzierele M777 au fost folosite inca din 2006 in teatrul de operatiuni din Afganistan.

Ultima achizitie de piese de artilere a fost facuta de armata indiana in 1987, cand a cumparat 40 de tunuri Bofors din Suedia.

India ocupa deja locul secund in topul marilor importatori de armament, dupa ce, in 2014, a alocat 5,57 miliarde dolari pentru achizitii de arme si munitie.

Programul de modernizare a fortelor armate prevede ca, pana in 2022, guvernul de la New Delhi sa aloce 260 de miliarde dolari in acest scop.

#importuri arme India, #buget Aparare India, #tensiuni India China , #India