Visezi la HARVARD? Vezi cum arata examenul de admitere, acum 150 de ani

Luni, 25 Iulie 2011, ora 17:40
2812 citiri
Visezi la HARVARD? Vezi cum arata examenul de admitere, acum 150 de ani

Harvard nu e pentru oricine. Examenele de admitere sunt riguroase si foarte selective, asa cum erau si in urma cu aproape 150 de ani. 

Candidatii erau obligati sa cunoasca geometrie, aritmetica, latina, greaca, geografie.

Multi dintre ei s-au descurcat onorabil, potrivit Business Insider, care scrie ca 185 din 210 candidati au fost acceptati.

Iata la ce probleme trebuia sa raspunda corect un viitor student la Harvard, in 1869, potrivit Business Insider.

1. Reduceti expresia la cea mai simpla forma: (9a2b2- 4b4) (a2- b2) - (3ab - 2b2) (3a sa2 + b2t - 2b sb2 + 3ab - a2t)b

2. Un om a cumparat un ceas, un lant si un medalion cu 216 dolari. Ceasul si medalionul au costat impreuna de trei ori mai mult decat lantul, iar lantul si medalionul au costat impreuna cat jumatate din ceas. Care este pretul fiecarui obiect?

3. Demonstrati formula pentru cosinusul sumei a doua unghiuri si deduceti formulele pentru cosinusul dublului unghiului si cosinusul a jumatate dintr-un unghi.

4. Descrieti drumul parcurs de "Cei zece mii" (mercenari greci condusi de Cyrus cel tanar).

5. Traduceti in limba latina: Cine a fost mai ilustru in Grecia decat Temistocle? care atunci cand a fost condus in exil nu a facut rau tarii sale nerecunoscatoare, dar a facut acelasi lucru pe care Coriolanus l-a facut cu douazeci de ani inainte.

6. Gramatica latina: enumerati formele de participiu ale cado, cacdo, tono, reperio, curro, pasco, paciscor. Dati formele de infinitiv si participiu pentru abeo, ulcisor, prezentul indicativ pentru fio, viitorul indicativ activ si subjonctiful pasiv pentru munio.

7. Faceti o comparatie intre Atena si Sparta.

8. Pericle: omul si poltiica sa.

9. Daca un metru are 39,37 de inci, cati kilometri inseamna 4 mile.

10. Despre Leonidas, Pausanias, Lysander.

11. Cum se afla aria unui poligon circumscris unui cerc si cum poate fi calculata aria cercului. Demonstrati ca cercurile sunt unul fata de altul in aceeasi relatie precum patratele razelor lor.

#admitere, #educatie, #harvard, #unversitate , #Grecia