Violente in Grecia: Protestele au strans peste 50.000 de persoane

Miercuri, 26 Septembrie 2012, ora 15:08
1937 citiri
Violente in Grecia: Protestele au strans peste 50.000 de persoane

Peste 50.000 de persoane protesteaza in acest moment in fata Parlamentului Greciei, nemultumiti de noile masuri de austeritate anuntate de guvernul de la Atena.

Manifestatiile au devenit violente, cei peste 3.000 de politisti care supravegheaza protestatarii fiind atacati cu bombe si grenade artizanale, relateaza The Guardian.

Politia a raspuns cu gaze lacrimogene si tunuri de apa, iar in mai multe zone ale orasului s-a observat fum. Acesta provine cel mai probabil de la copaci sau cosuri de gunoi incendiate.

Punctul de intalnire al manifestantilor a fost Piata Syntagma din centrul Atenei, iar de-acolo au marsaluit spre cladirea parlamentului, conform Reuters. Greva din aceasta zi a paralizat economia Greciei, de la inchiderea magazinelor si a obiectivelor turistice la anularea curselor aeriene sau intreruperea traficului feroviar.

Grecii intra in greva generala ca semn de protest impotriva austeritatii

Dupa o vara relativ calma, aceste manifestatii au fost demarate de cele mai mari sindicate din tara, care reunesc peste patru milioane din angajatii Greciei. Ei protesteaza impotriva masurilor de austeritate cerand stergerea partiala a datoriilor, impozite mai mari pentru cei bogati si combaterea evaziunii fiscale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proteste violente Grecia, #violente Grecia, #proteste grecia, #manifestatii Grecia , #Grecia