VERIGA SLABA: Default-ul Greciei e contagios

Sambata, 10 Septembrie 2011, ora 16:50
3979 citiri
VERIGA SLABA: Default-ul Greciei e contagios

Mii de oameni asteapta cu temere in suflet ca statul elen sa ia o decizie in acest weekend. Zvonurile cu privire la soarta Greciei nu au fost de bun augur. Germania se teme de un faliment al Greciei, insa este pregatita sa sara in ajutorul bancilor germane in cazul in care statul elen intra in default.

Default-ul elen se simte in Grecia din ce in ce mai puternic. Economistii internationali spun ca acest weekend va aduce falimente in lant.

"Un faliment al Greciei ar fi un lucru bun fiindca este timpul ca oamenii sa se confrunte cu realitatea", a precizat investitorul Jim Rogers.

“Daca te afli in stare de faliment, accepta situatia, reorganizeaza-te. De-a lungul timpului, au existat tari care au intrat in faliment, nu e nimic nou in asta”, a mai precizat investitorul.

Actiunile au cazut vineri pe fondul temerilor ca statul elen ar putea intra in default.

In opinia miliardarului, daca statul elen va intra oficial in default, alte tari o vor urma: Italia, Spania, Irlanda si altele. Falimentul Greciei va atrage si alte falimente in zona euro.

In cazul in care “nenorocirea se va intampla”, euro va cadea pentru o buna perioada de timp.

Insa, in acel moment, spune investitorul, euro ar trebui cumparat fiindca mai tarziu Europa va avea o moneda nationala foarte puternica si valoroasa.

“Pietele ar fi intr-adevar indurerate, in doliu, daca acest lucru s-ar intampla, dar in acel moment cumparati orice euro pe care il gasiti”, spune Rogers.

In schimb, investitorul Jim Rogers a mai precizat ca mult timp a preferat dolarul american.

“Singurul motiv pentru care am ales dolarul a fost fiindca toata lumea era extrem de pesimista. Cu toate ca sustin dolarul, nu am incredere in el si consider ca va fi un dezastru, chiar daca in momentul de fata am mai multi dolari decat am avut vreodata si mai multi dolari decat orice alta moneda”.

In cazul in care Grecia intra in default, investitorul da startul achizitiei de euro.

Grecia trebuie sa inteleaga ca nu va mai primi finantare suplimentara de la autoritatile europene, iar asta semnaleaza ca statul elen nu isi va indeplini obiectivele.

Guvernele din zona euro se vor decide in aceasta luna daca mai pot acorda incredere si, implicit, ajutor statului elen.

Pana atunci, Grecia isi joaca toate cartile pe care le mai are. In caz contrar, zona euro intra in doliu, iar Grecia in default.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
Producţia industrială în UE şi zona euro a crescut în luna februarie 2024, comparativ cu luna ianuarie 2024, iar România se numără printre ţările membre cu cele mai importante creşteri...
#faliment grecia, #euro, #achizitie euro, #default grecia, #zona euro , #Grecia