Verdictul pentru Grecia se va da in septembrie, anticipeaza FMI

Joi, 26 Iulie 2012, ora 20:40
1188 citiri
Verdictul pentru Grecia se va da in septembrie, anticipeaza FMI

Discutiile dintre Grecia si institutiile creditoare, referitoare la noile masuri de economii, se vor prelungi pana in septembrie, a anuntat joi Fondul Monetar International (FMI), transmite AFP.

"Ne asteptam ca discutiile asupra programului de reforme sa continue pana in septembrie", a declarat David Hawley, purtaror de cuvant al FMI, in timp ce o misiune de inspectori ai FMI, Comisiei Europene si ai Bancii Centrale Europene (BCE) se afla la Atena pentru evaluarea finantelor publice.

Hawley a adaugat, intr-o conferinta de presa la Washington, ca rezultatul vizitei de evaluare este prematur de anticipat.

Sositi marti la Atena, expertii troicii trebuie sa evalueze stadiul masurilor drastice de austeritate cerute autoritatilor de la Atena in schimbul noului program de sustinere in valoare de 130 de milairde de euro, acordat in februarie pentru evitarea falimentului tarii.

De rezultatul evaluarii depinde furnizarea unei noi transe de ajutor, de circa 30 de miliarde de euro, necesara pentru refinantarea Greciei.

In urma cu doua saptamani, FMI a indicat ca exista intarzieri in aplicarea programului de reducere a deficitului bugetar.

Reprezentantii troicii si cei ai Ministerului elen al Finantelor au discutat miercuri seara un program de economii de 11,6 miliarde de euro, din bugetele pe 2013 si 2014, potrivit unei surse guvernamentale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#discutii Grecia FMI, #evaluare FMI Grecia, #transa de imprumut Grecia , #Grecia