UniCredit se implica in salvarea Greciei

Luni, 04 Iulie 2011, ora 17:50
1105 citiri
UniCredit se implica in salvarea Greciei

UniCredit, cea mai mare banca din Italia, va participa la planul de sustinere a Greciei, a declarat, luni, directorul general al grupului, Federico Ghizzoni, care nu a precizat suma implicata, transmite AFP.

"Vom participa, asa cum ni se va cere, dar trebuie sa se tina seama ca este vorba de sume minime pentru bancile italiene", a aratat Ghizzoni.

Expunerea UniCredit la datoriile suverane ale Greciei este de circa 800 de milioane de euro.

"Trebuie sa participam, pentru ca acordul este european. Este important pentru Europa si nu numai", a adaugat seful UniCredit.

La sfarsitul anului trecut, expunerea bancilor italiene la datoriile elene cumula 2,345 miliarde de dolari (circa 1,6 miliarde de euro la cursul actual), potrivit Bancii pentru Reglemente Internationale (BRI).

Directorul general al Intesa Sanpaolo, a doua mare banca din Italia, Corrado Passera, a declarat, vineri, ca grupul este pregatit sa se implice in planul pentru Grecia.

O propunere franceza, care prevede doua variante, respectiv rostogolirea pe 30 de ani a 70% din obligatiunile Greciei care ajung la scadenta pana la sfarsitul lui 2014, sau pe cinci ani o proportie de 90% din aceste titluri, va servi drept baza de discutii pentru participarea creditorilor privati la planul de ajutor.

Ministrii de Finante din zona euro au aprobat sambata furnizarea urmatoarei transe de imprumut, in valoare de 12 miliarde de euro, pentru Grecia, iar detaliile unui al doilea pachet de sprijin financiar vor fi finalizate pana la jumatatea lui septembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#unicredit, #salvare grecia, #expunere unicredit grecia , #Grecia