Un Paste trist pentru greci

Duminica, 15 Aprilie 2012, ora 12:03
1236 citiri
Un Paste trist pentru greci

Criza economica a umbrit sarbatorile de Pasti in Grecia. In al cincilea an de recesiune, cu peste 22% rata de somaj, in Grecia tema principala a acestor sarbatori este austeritatea.

Un cumparator grec, din Atena, spune: "Trebuie sa ne schimbam vietile in concordanta cu veniturile. Pentru ca preturile sunt mari, iar veniturile noastre mici, trebuie sa facem efortul de a fi moderati", potrivit Euronews.

Presedintele Asociatiei Vanzatorilor de Carne din Atena, Kleanthis Tsironis, s-a plans: "Preturile noastre sunt bune, dar cand nu exista bani totul pare scump".

Confederatia pentru Comert din Grecia a spus ca masa traditionala de Paste costa din 2012 costa cu 10,5% mai putin fata de cea de anul trecut. Cu toate acestea, comerciantii se asteapta la o scadere a vanzarilor de cel putin 10% din cauza recesiunii economice.

Consumatorii greci raman cei mai pesimisti din Europa, potrivit unui raport recent. 85% dintre greci se asteapta ca in urmatoarele 12 luni situatia economica a tarii sa se inrautateasca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Grecia criza 2012, #Grecia sarbatori Paste, #Grecia austeritate bani , #Grecia