UE si FMI cer Greciei aplicarea de reforme mai severe

Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 16:02
1226 citiri
UE si FMI cer Greciei aplicarea de reforme mai severe
Grecia primeste noi directive de la UE

Uniunea Europeana si Fondul Monetar International (FMI) vor ca Grecia sa taie si mai mult din cheltuieli si sa implementeze o serie de masuri de austeritate deja agreate, inainte de a cadea de acord asupra unui nou pachet de salvare.

In ultima saptamana, discutiile dintre Atena si creditorii privati legate de datoria Greciei au captat atentia intregii Europe, conform Reuters.com. Statul elen trebuie sa-si convinga partenerii din zona euro si FMI sa-i acorde un pachet de finantare de 130 de miliarde de euro pentru a evita un faliment haotic.

Partenerii Atenei au devenit din ce in ce mai exasperati din cauza alunecarilor fiscale repetate si ale intarzierilor in implemnetarea reformelor. Acestia vor sa vada ca statul elen progreseaza, inainte de a acorda un al doilea pachet de salvare de zeci de miliarde de euro, pentru urmatorii trei ani.

UE, FMI si Banca Centrala Europeana, organism tripartit cunoscut ca "troika", au redactat un raport, in cursul acestei saptamani, care include o lista de masuri pe care vor sa le vada aplicate de Atena. In capul listei se afla taieri bugetare mai mari decat pana in prezent, care au ca scop atingerea tintelor fiscale pe 2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#recia austeritate, #grecia reforme, #grecia uniunea europeana, #grecia criza, #grecia datorii , #Grecia