UE: Grecia ar putea primi doar jumatate din prima transa

Luni, 20 Iunie 2011, ora 13:12
1022 citiri
UE: Grecia ar putea primi doar jumatate din prima transa

UE ar putea oferi Greciei doar jumatate din urmatoarea transa, respectiv 6 miliarde de euro, pentru a evita intrarea in incapacitate de plata a tarii elene, potrivit Mediafax.

Guvernele europene ar urmari astfel sa determine clasa politica elena sa adopte de urgenta masurile de austeritate si legislatia speciala privind privatizarile pentru a consolida bugetul si a-si reduce din datorii.

Statele zonei euro ar putea autoriza, in iulie, o plata de numai 6 miliarde euro catre Grecia, iar urmatoarele transe vor fi conditionate de progresul Atenei in privinta tintelor fiscale, a declarat ministrul belgian al Finantelor Didier Reynders.

"Vom incerca, in orice caz, sa eliberam fondurile necesare pe termen surt", a afirmat Reynders.

Ministrul spaniol al Economiei, Elena Salgado, a declarat insa ca scopul este plata intregii transe de 12 miliarde euro, declarand, dupa patru ore de discutii cu ministrii europeni, ca suma nu poate fi divizata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
Producţia industrială în UE şi zona euro a crescut în luna februarie 2024, comparativ cu luna ianuarie 2024, iar România se numără printre ţările membre cu cele mai importante creşteri...
#fonduri ue grecia, #incapacitate plata, #transa bani grecia, #stat elen, #zona euro , #Grecia