Trei membrii ai Guvernului grec, din formatiunea Laos, au demisionat

Vineri, 10 Februarie 2012, ora 20:15
1351 citiri
Trei membrii ai Guvernului grec, din formatiunea Laos, au demisionat

Trei dintre cei patru membri ai Guvernului grec care fac parte din formatiunea de extrema-dreapta Laos au demisionat vineri.

Ministrul Transporturilor, Makis Voridis, precum si doi secretari de stat, de la Agricultura si Marina comerciala, Asterios Rodoulis si Adonis Georgiadis, si-au prezentat demisiile, scrie agentia de presa ANA.

Deciziile au fost luate la doua ore dupa ce liderul partidului, Georges Karatzaferis, a declarat ca nu va vota planul de austeritate cerut in schimbul imprumutului extern de 130 de miliarde de euro.

LAOS are doar 15 reprezentanti in Parlamentul de 300 de locuri al Greciei, asa ca un refuz de a vota pachetul de imprumuturi externe nu pune in pericol adoptarea acestuia de catre Legislativ. Karatzaferis a cerut, de asemenea, schimbari de ministri si un Cabinet format din tehnocrati.

Reprezentantii creditorilor externi ai Geciei, FMI si statele din zona euro, sunt din ce in ce mai nepopulari din cauza masurilor dure de austeritate impuse Guvernului de la Atena in schimul ajutorului financiar care ar trebui sa ajute tara sa nu intre in faliment.

#guvern grecia, #guvern Grecia acord masuri austeritate, #membri guvern Grecia demisie , #Grecia