Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Televiziunea publica din Grecia si-a reluat emisia miercuri, dar nu difuzeaza inca programe

Televiziunea publica din Grecia si-a reluat emisia miercuri, dar nu difuzeaza inca programe


Televiziunea publica din Grecia si-a reluat emisia miercuri dimineata, la aproape o luna de la inchiderea intempestiva a posturilor publice ERT, insa nu difuzeaza inca programe.

O mira (imagine folosita pentru reglarea imaginii in televiziune) a fost afisata miercuri dimineata pe ecran, pe aceeasi frecventa pe care emitea in urma cu o luna ERT, informeaza AFP.

"Este vorba despre o faza tranzitorie. Foarte curand noua televiziune publica va incepe sa redifuzeze programe", a declarat Pantelis Kapsis, responsabilul de audiovizualul public din Grecia.

Va fi vorba despre o grila de programe temporara, pana la infiintarea noii societati care va gestiona audiovizualul public din Grecia. Aceasta societate ar urma sa fie infiintata in toamna.

In ce conditii a fost inchisa radioteleviziunea nationala

Guvernul grec a anuntat si a pus imediat in aplicare, pe 11 iunie, masura de inchidere a canalelor publice de televiziune si radio ERT, intr-o demonstratie de forta inedita impotriva sindicatelor, la presiunea creditorilor sai internationali, a relatat la momentul respectiv AFP.

Radio-televiziunea publica ERT din Grecia, a carei istorie dateaza din anii 50, are

aproape 2.700 de angajati, dintre care 677 sunt jurnalisti.

Aceasta masura a generat o ruptura in cadrul coalitiei guvernamentale conduse de premierul conservator Antonis Samaras: doua dintre partidele de coalitie au dezaprobat inchiderea si au anuntat ca nu vor vota aceasta masura cand decretul va fi prezentat Parlamentului pentru validare.

De asemenea, decizia de inchidere a ERT a fost urmata de o serie de proteste ale angajatilor ERT, dar si de o greva generala organizata de principalele confederatii sindicale ale sectorului privat si public din Grecia.

Pe 14 iunie, premierul Greciei, Antonis Samaras, a propus redeschiderea partiala a radio-televiziunii publice, dupa o serie de proteste si pe fondul criticilor europene.

Guvernul grec a anuntat, de asemenea, ca a fost elaborat un proiect de lege pentru reorganizarea audiovizualului public din Grecia, care va viza "radioul, internetul si televiziunea". Potrivit proiectului de lege, "functionarea noii radioteleviziuni" din Grecia, care va fi detinuta de societatea Nerit S.A., "nu va depinde de stat" si va avea independenta editoriala.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1210 ori