Statele Unite, interesate de reluarea cresterii economice in Grecia

Joi, 08 August 2013, ora 15:01
1161 citiri
Statele Unite, interesate de reluarea cresterii economice in Grecia

Statele Unite sunt interesate de reluarea cresterii economice in Grecia si doresc ca aceasta tara puternic afectata de criza sa ramana in zona euro, a declarat vicepresedintele american Joe Biden, citat intr-un interviu publicat joi.

"Guvernul a apreciat intotdeauna ca este in totalitate in interesul nostru ca Grecia sa ramana o tara solida in zona euro", a declarat Joe Biden pentru publicatia Kathimerini, inaintea unei vizite a premierului grec Antonis Samaras la Washington.

"Interesul nostru este ca Grecia sa reuseasca", a spus el, subliniind ca grecii au acceptat "sacrificii enorme" in ultimii patru ani, din cauza unor masuri dure de austeritate impuse de creditori internationali in schimbul unui plan de salvare.

Samaras va fi primit joi la Casa Alba de catre presedintele american Barack Obama, dupa ce se va intalni cu investitori la New York.

Premierul grec incearca sa obtina sprijinul Statelor Unite pentru o politica mai axata pe crestere, in timp ce europenii, in special Germania, insista cu privire la necesitatea masurilor de austeritate.

De asemenea, el urmeaza sa se intalneasca vineri cu secretarul general al ONU Ban Ki-moon si lideri ai puternicei organizatii evreiesti American Jewish Committee.

Oficiali evrei sunt ingrijorati de ascensiunea partidului grec neonazist Zori Aurii, al carui discurs xenofob capteaza atentia unei populatii incercate de criza.

#crestere economica Grecia, #relatii SUA Grecia, #grecia zona euro , #Grecia