Scenariu socant: Grecia ar putea ramane fara bani chiar de luna viitoare

Marti, 13 Septembrie 2011, ora 19:24
1161 citiri
Scenariu socant: Grecia ar putea ramane fara bani chiar de luna viitoare

Dupa ce recent ministrul Economiei din Germania, Philipp Rosler, a estimat ca, in ciuda masurilor luate, un faliment al Greciei nu este exclus, presa vehiculeaza ca este de asteptat chiar pentru luna viitoare. 

Citind printre randuri replicile oficialilor de la Atena, nu rezulta ca ei ar fi mai optimisti decat presa, dar sunt ceva mai incurajatori.

Ziarul La Tribune citeaza declaratiile viceministrului grec al Finantelor, care insista asupra necesitatii urgente de a obtine noi varsaminte, in cadrul planului international de asistenta aflat in derulare.

Necesitatea este clara, dar ministrul nu explica ce s-ar intampla, daca noile ajutoare financiare nu ar veni sau daca ar intarzia.

Precizarea ar fi necesara, intrucat cele prezentate concorda oarecum cu informatiile unor surse ale aceluiasi ziar, protejate de anonimat, care sustin ca Grecia este deja in situatia de a avea toate lichiditatile angajate pe termen foarte scurt si, ca urmare, imposibilitatea platilor poate surveni in cateva saptamani.

Pentru populatie, acesta este un motiv serios de ingrijorare, intrucat platile sau, mai bine zis neplatile, nu se refera numai la cele externe, ba mai curand la cele proprii: salariile, pensiile si serviciile scadente.

Intr-un interviu acordat televiziunii Mega, poate pentru atenuarea ingrijorarii, viceministrul asigura telespectatorii ca Guvernul mai are posibilitatea sa efectueze unele manevre (financiare?? - n.r.), astfel, incat in octombrie, "statul sa poata functiona fara probleme".

Citeste continuarea pe ziare.com

#ajutor grecia, #criza financiara, #faliment grecia, #plan austeritate grecia , #Grecia