Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

S&P: "Probabil ca vom declara falimentul Greciei"

S&P: "Probabil ca vom declara falimentul Greciei"


Standard & Poor's spune ca retrogradarea Greciei la categoria "default selectiv" este probabila, dupa ce statul va termina restructurarea datoriilor.

Insa acest lucru nu va distruge, in mod obligatoriu, credibilitatea Uniunii Europene, dupa cum a declarat, marti, un oficial al agentiei de rating, citat de Reuters.com.

"Falimentul Greciei nu va avea in mod automat la un efect de domino in zona euro", a declarat John Chambers, presedintele comitetului de rating al datoriilor suverane din cadrul S&P.

Zona euro a cerut, astazi, tuturor partidelor din Grecia un angajament scris pentru punerea in practica a reformelor asumate, inainte de a-si da acordul pentru un al doilea program de salvare a tarii, dupa cum declarat ministrul austriac al Finantelor, Maria Fekter.

"Fondul Monetar International va redacta impreuna cu grecii un nou program de ajutor. Dar nu vom putea sa il aprobam decat daca toate partidele sunt de acord cu aplicarea reformelor, iar sustinerea trebuie sa aiba loc in scris", a spus Fekter.

Ministrul olandez de Finante, Jan Kees de Jager, a declarat ca un nivel sustenabil al datoriilor este o preconditie indispendabila pentru viitorul plan de sustinere a Greciei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1435 ori