S&P a revizuit in crestere ratingul Greciei, dupa rascumpararea de obligatiuni

Miercuri, 19 Decembrie 2012, ora 11:31
1152 citiri
S&P a revizuit in crestere ratingul Greciei, dupa rascumpararea de obligatiuni
Foto: Bloomberg

Agentia de rating Standard&Poor's (S&P) a revizuit in crestere calificativul Greciei cu sase trepte, la "B-", iar acesta se situeaza peste nivelul inregistrat inainte de lansarea programului de rascumparare de obligatiuni de stat, insa tot in categoria nerecomandata pentru investitii.

Actualul calificativ este cel mai ridicat acordat de S&P Greciei incepand din iunie 2011, cand tara a fost retrogradata de la "B" la nivelul "CCC".

Ratingul Greciei are perspectiva stabila, intrucat ia in calcul angajamentul zonei euro pentru sustinerea Greciei pe termen lung, potrivit cotidianului elen Kathimerini.

Imbunatatirea ratingului are la baza planurile guvernului elen pentru promovarea de masuri structurale si fiscale, in pofida dificultatilor economice si politice, arata S&P. Totusi, implementarea acestor planuri nu este lipsita de riscuri, a avertizat agentia de evaluare financiara.

S&P a retrogradat Grecia la inceputul lunii decembrie inaintea unui program de rascumparare de obligatiuni care a vizat reducerea indatorarii tarii. Statul elen a cumparat, cu fonduri de la tarile zonei euro, obligatiuni proprii de pe piata financiara la un pret cu mult sub valoarea nominala a acestora.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rating grecia, #criza economica grecia, #calificativ Grecia Standard Poors, #rascumparare obligatiuni Grecia, #datorie grecia , #Grecia