Romania, Ungaria, Bulgaria si Grecia ofera sprijin pentru un proiect feroviar

Joi, 02 Decembrie 2010, ora 00:03
1249 citiri
Romania, Ungaria, Bulgaria si Grecia ofera sprijin pentru un proiect feroviar

Ministrii Transporturilor din Romania, Ungaria, Bulgaria si Grecia vor semna joi, la Bruxelles, o declaratie pentru sustinerea unei investitii privind modernizarea unei rute feroviare care tranziteaza cele patru state, precizeaza Mediafax.

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, va participa joi la Consiliul de Ministri ai Transporturilor, Telecomunicatiilor si Energiei din Uniunea Europeana.

"Anca Boagiu va semna impreuna cu comisarul european, Siim Kallas, si omologii din Ungaria, Bulgaria si Grecia, Declaratia privind sustinerea Proiectului Prioritar in domeniul feroviar, proiect care presupune modernizarea sectoarelor de cale ferata pe traseul Hegyeshalom-Budapesta-Arad-Sighisoara-Bucuresti-Constanta / Timisoara-Craiova-Sofia-Salonic-Atena".

Reuniunea ministrilor va avea pe agenda doua propuneri de directiva (pentru aplicarea transfrontaliera a sanctiunilor in domeniul sigurantei rutiere, respectiv pentru instituirea spatiului feroviar unic european), o comunicare a Comisiei - "Pentru un spatiu european de siguranta rutiera: orientari pentru politica de siguranta rutiera 2011-2020", precum si adoptarea concluziilor Consiliului privind integrarea deplina a transportului pe cai navigabile in lanturile logistice si de transport ale Uniunii Europene. 

Boagiu va co-prezida, alaturi de comisarul european Antonio Tajani, reuniunea ministrilor transporturilor din Uniunea Europeana reprezentanti ai Partidului Popular European.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ministrul transporturilor, #cale ferata, #proiect, #UE, #investitie , #Grecia