Rehn vrea o reactie sistemica la criza sistemica din Uniunea Europeana

Joi, 09 Decembrie 2010, ora 17:23
1201 citiri
Rehn vrea o reactie sistemica la criza sistemica din Uniunea Europeana

Comisarul pentru Afaceri Economice, Olli Rehn, a pledat, joi, la Atena, pentru "o reactie sistemica la criza sistemica" din Uniunea Europeana si a cerut zonei euro sa acorde Greciei o prelungire a termenului de rambursare a imprumutului de urgenta acordat in luna mai statului elen, transmite AFP, citat de Mediafax.

Rehn a aratat ca criza din Europa evolueaza intr-o maniera tot mai sistemica, din acest motiv fiind necesar un raspuns sistemic, global.

"Trebuie luate masuri pe orizontala pentru asigurarea stabilitatii financiare si masuri verticale, nationale, pentru ca fiecare tara poate sa isi puna afacerile in ordine", a subliniat Rehn in fata comisiei pentru afaceri europene a Parlamentului elen.

Comisarul a insistat ca UE are nevoie de o uniune economica si trebuie sa completeze uniunea monetara, sa consolideze guvernanta economica, sa dea o noua viata Uniunii economice si monetare.

Potrivit unui proiect de hotarare obtinut de AFP la Bruxelles, liderii europeni vor accelerarea eforturilor de infiintare a unui Fond permanent pentru rezolvarea crizelor.

Proiectul nu se refera si la majorarea mijloacelor financiare necesare. 

#rehn, # criza, # sistemica, # uniunea, # europeana , #Grecia