Reducerea datoriilor Greciei, optiunea de ultima instanta

Luni, 26 Septembrie 2011, ora 20:57
1414 citiri
Reducerea datoriilor Greciei, optiunea de ultima instanta

O reducere a datoriilor Greciei va fi o optiune de ultima instanta pentru calmarea crizei din zona euro, a declarat luni ministrul austriac de Finante, Maria Fekter, potrivit Mediafax.

Ea a adaugat ca zona euro nu pregateste vreo procedura de acest tip.

"Nu trebuie sa ne intrebam acum daca este necesar sau nu sa reducem datoriile Greciei. Poate ca nu va fi necesar", a spus Fekter.

Intrebata in legatura cu posibilitatea majorarii fondului european de siguranta financiara pentru zona euro, evocata de comisarul pentru Afaceri economice si monetare, Olli Rehn, Fekter a spus ca trebuie gasita alta sursa de finantare decat banii contribuabililor, ea reiterand ideea unei taxe pe tranzactiile financiare.

"Pietele trebuie sa isi aduca contributia la stabilitate, astfel incat sa poata fi mentinuta stabilitatea sistemului", a aratat ministrul.

Inspectorii Comisiei Europene, Bancii Centrale Europene si ai Fondului Monetar International revin in aceasta saptamana in Grecia pentru a stabili daca tara va primi o noua transa de imprumut, cruciala pentru evitarea incetarii de plati. 

#reducere datorii, #grecia, #criza, #zona euro , #Grecia