Recesiunea din Grecia s-a inrautatit in trimestrul al patrulea

Marti, 14 Februarie 2012, ora 17:21
1025 citiri
Recesiunea din Grecia s-a inrautatit in trimestrul al patrulea

Contractia anuala a economiei Greciei s-a accelerat in trimestrul al patrulea la 7%, de la 5% in trimestrul anterior, a anuntat biroul de statistica elen, sporind presiunea asupra guvernului, prins intre protestele de strada si cererile creditorilor externi pentru noi masuri de austeritate.

Economia Greciei s-a contractat toate trimestrele, cu o singura exceptie, de la mijlocul anului 2008, potrivit Financial Times.

Datele preliminare anuntate de biroul de statistica de la Atena vin inaintea unei sedinte a guvernului in care premierul Lucas Papademos va incerca sa obtina un acord asupra unor noi detalii ale masurilor de austeritate ce trebuie sa convinga ministrii de Finante din zona euro sa aprobe, la reuniunea de miercuri, al doilea pachet de ajutor financiar extern, de 130 de miliarde de euro.

Oficiali ai Ministerelor de Finante din cele 17 state euro vor discuta si marti criza, in contextul dificultatilor Greciei in a incheia un acord cu creditorii privati pentru restructurarea de datorii in valoare de 200 de miliarde de euro.

Un oficial din zona euro a declarat, luni, pentru Financial Times ca exista mai multe apecte ce trebuie acceptate de Grecia, inainte ca un acord sa fie transmis spre aprobare ministrilor de Finante.

Liderii eleni se confrunta cu presiuni pentru disciplina fiscala din partea statelor din zona euro, care conditioneaza astfel un pachet de imprumuturi ce trebuie sa salveze tara de la faliment, dar si cu furia tot mai puternica a populatiei, cauzata de amploarea reducerilor de cheltuieli.

#recesiune Grecia, #recesiune zona euro, #recesiune economica grecia , #Grecia