Putin a asigurat Grecia de sprijinul Rusiei

Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 09:24
1458 citiri
Putin a asigurat Grecia de sprijinul Rusiei

Primul ministru rus Vladimir Putin si-a manifestat sprijinul pentru Grecia, care trece printr-o situatie dificila din cauza crizei economice, a declarat joi liderul opozitiei parlamentare elene Antonis Samaras, in finalul intrevederii avute cu seful executivului rus la Moscova.

"I-am expus dlui Putin situatia, situatia de astazi a Greciei, precum si perspectivele existente. El si-a manifestat interesul si dorinta de a ajuta tara noastra", a afirmat Samaras, liderul partidului de centru-dreapta Noua Democratie, care participa deopotriva la guvernare si este si in opozitia parlamentara.

Potrivit acestuia, la intalnire au fost abordate in detaliu toate aspectele legate de relatiile bilaterale.

"Am vorbit despre problemele din raporturile ruso-elene si despre modalitatile prin care acestea ar putea fi depasite. Am cazut de acord sa pastram legatura. Grecia are nevoie astazi de toti prietenii sai si Rusia poate fi un prieten valoros", a mai spus el.

Intr-un interviu anterior pentru Ria Novosti, Samaras a declarat ca intentioneaza sa deblocheze relatiile cu Rusia, care, in opinia sa, in ultimii doi ani au evoluat pe o curba descendenta. In special, liderul Noua Democratie doreste sa coopereze mai intens cu Federatia Rusa in domeniul economic si intentioneaza sa atraga mai activ investitiile rusesti pe piata elena.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Putin sprijin Grecia, #criza financiara Grecia, #datorie externa Grecia , #Grecia