Proteste pe strazile Atenei: O noua zi fara transport public. Vezi atentionarile MAE

Marti, 18 Octombrie 2011, ora 11:00
1076 citiri
Proteste pe strazile Atenei: O noua zi fara transport public. Vezi atentionarile MAE

Strazile Atenei sunt din nou invadate de proteste. Sindicatele din domeniul public si privat, inclusiv sindicatul controlorilor de trafic aerian, au anuntat organizarea unei greve generale de 48 de ore.

Miscarea de protest va afecta si circulatia mijloacelor de transport terestru, feroviar, naval si aerian.

Autoritatile elene au anuntat ca orice zbor afectat de greva va fi reprogramat in cursul saptamanii. De asemenea, legatura intre metrou si aeroportul din Atena va fi suspendata timp de 72 de ore.

Grevele au oprit feriboturile care merg in insulele grecesti.

Tone de gunoaie zac pe strazi

Tone de gunoaie zac pe strazi dupa 16 zile de greva a sindicatelor, care se lupta impotriva masurilor de austeritate, la inceputul unei saptamani cruciale pentru intreaga zona euro.

Colectorii de impozite si functionarii vamali si-au parasit locurile de munca, cateva sute de pompieri si politisti au organizat un protest in centrul Atenei, in timp ce functionarii publici protesteaza in fata Ministerului Muncii din capitala elena.

Grecia asteapta un vot cheie cu privire la noile masuri de austeritate. Restul tarilor membre din zona euro se grabesc sa gaseasca o solutie pentru criza datoriilor din Europa, in asteptarea summit-ului G20 de duminica viitoare.

Premierul elen, George Papandreou, a precizat ca a fost nevoit sa adopte cele mai recente reforme, intrucat este singura solutie prin care Grecia poate dovedi creditorilor internationali ca este gata sa faca schimbari majore.

"Aceasta este saptamana cea mai importanta pentru Europa si, desigur, pentru Grecia, cu decizii care vor determina soarta euro", a declarat acesta la o intalnire de urgenta cu presedintele Karolos Papoulias.

Ministerul de afaceri externe al Romaniei avertizeaza cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in aceasta perioada in Grecia sa contacteze, in prealabil, compania aeriana/feroviara, pentru reconfirmarea orarului, se arata pe site-ul MAE.

Pentru a evita aparitia unor situatii neplacute pe parcursul deplasarii in Grecia, cetatenii romani sunt sfatuiti sa se intereseze din timp asupra situatiei de pe plan local. Pentru detalii suplimentare, cetatenii romani pot contacta Ambasada Romaniei la Atena, respectiv Consulatul General al Romaniei la Salonic.

#greva grecia, #transporturi Grecia blocate, #avertisment calatorie Grecia , #Grecia