Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Presedintele Eurogrup: Nu s-a luat o decizie cu privire la cererea Greciei

Presedintele Eurogrup: Nu s-a luat o decizie cu privire la cererea Greciei


Jean-Claude Juncker, seful Eurogrup, aflat in vizita la Atena, a declarat ca nu s-a luat nicio decizie cu privire la cererea Greciei privind o amanare de doi ani, pana in 2016, in loc de 2014, pentru revenirea tarii la echilibru bugetar.

Conform lui Juncker, o decizie in acest sens va depinde "de concluziile misiunii troicai", care urmeaza sa prezinta, in septembrie, ultimul audit al conturilor grecesti si al eforturilor de redresare a tarii, scrie Agerpres.

Grecia mai vrea doi ani pentru taierea cheltuielilor cu 11,5 miliarde de euro

Mai mult, presedintele Eurogrup, a declarat, din nou, ca e total impotriva unei iesiri a Greciei din zona euro, prioritatea fiind asanarea finantelor tarii.

"Ma opun total iesirii Greciei din zona euro. Aceasta nu ar ajuta si ar crea riscuri majore pentru celelalte tari", a declarat Jean-Cluade Juncker, la incheierea intrevederii cu premierul grec Antonis Samaras. El a cerut oficialilor sa intensifice eforturile pentru redresarea economiei, eforturile trebuind sa se concentreze pe reformele structurale suplimentare si pe privatizari.

Premierul elen va vizita Berlinul vineri, unde se va intalni cu Angela Merkel, si Parisul sambata, unde se va intalni cu presedintele francez Francois Hollande.

Europa, sub presiune pentru a lua o decizie in privinta Greciei

Problema Greciei, din nou in centrul atentiei. Seful Eurogrup, in vizita la Atena

Datoria Greciei a depasit pragul de 300 miliarde de euro in trimestrul doi

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 997 ori