Presedintele Eurogroup: Problemele Greciei nu au disparut

Marti, 27 Ianuarie 2015, ora 09:29
1178 citiri
Presedintele Eurogroup: Problemele Greciei nu au disparut
Foto: euractiv.com

Problemele Greciei nu au fost rezolvate prin scrutinul de duminica, astfel ca trebuie gasite solutii, afirma presedintele Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, la finalul reuniunii ministrilor de Finante ai statelor din zona euro.

"Problemele Greciei nu au disparut prin simpla organizare a unui scrutin. Grecia are in continuare probleme si trebuie rezolvate", a afirmat Dijsselbloem, citat de AFP.

Liderii europeni au exprimat, luni, intentia de a nu ceda pretentiilor noului premier elen Alexis Tsipras, avertizand ca nu sunt dispusi sa renegocieze datoria publica a Greciei si ca statul elen trebuie sa isi respecte angajamentele asumate. "Apartenenta la zona euro inseamna respectarea acordurilor deja convenite", declara presedintele Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, la sosirea la reuniunea ministrilor de Finante ai statelor din zona euro, organizata la Bruxelles, dupa victoria de duminica a partidului de extrema-stanga Syriza.

Alexis Tsipras, care a depus luni juramantul pentru postul de premier al Greciei, a promis sfarsitul austeritatii si vrea restructurarea datoriilor Greciei, in majoritate catre Germania si Franta, si care constituie 177% din PIB.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Jeroen Dijsselbloem probleme Grecia, #solutii probleme Grecia , #Grecia