Presedinte Grecia: "Drumul spre integrare al UE este lung"

Luni, 25 Iulie 2011, ora 09:55
1493 citiri
Presedinte Grecia: "Drumul spre integrare al UE este lung"

Carolos Papoulias vede ajutorul dat Greciei ca pe un pas inainte spre integrarea europeana, insa procesul ramane in continuare unul lung, conform Mediafax.

"Dupa o intarziere prelungita, un pas a fost facut catre integrarea europeana, dar drumul este lung", a declarat Papoulias, cu ocazia aniversarii a 37 ani de la restaurarea democratiei in Grecia dupa caderea dictaturii coloneilor, pe 24 iulie 1974.

Dupa un prim program de sustinere a Greciei, de 110 miliarde de euro, convenit anul trecut, liderii zonei euro au decis joi, la Bruxelles, sa ii acorde un nou sprijin in valoare totala de 159 miliarde de euro, care va include si contributia investitorilor privati, pentru ca criza datoriilor din aceasta tara sa nu se extinda in alte state europene.

Papoulias a reiterat ca tara se afla intr-un moment crucial si a cerut autoritatilor sa combata evaziunea fiscala, problema endemica in Grecia, pentru a instaura reguli de democratie economica.

"Trebuie sa punem in practica reglementarile referitoare la spalarea banilor si sa ridicam secretul bancar atunci cand veniturile declarate si averile contribuabililor sunt disproportionate", a spus presedintele.

El a estimat ca criza economica a devenit o criza politica, iar unii au intentia sa o transforme si intr-o criza a democratiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#grecia, #grecia imprumut, #grecia faliment, #criza, #Carolos Papoulias , #Grecia