Premierul grec vrea guvern de unitate nationala

Sambata, 05 Noiembrie 2011, ora 14:06
1187 citiri
Premierul grec vrea guvern de unitate nationala
Sursa foto: romanialibera.ro

Premierul elen Giorgios Papandreou a inceput discutiile cu presedintele Carolos Papoulias pentru formarea unui guvern de unitate nationala care sa ratifice planul de salvare UE.

Insa premierul risca sa intampine obstacole importante, in conditiile in care principalul partid de opozitie a anuntat ca nu se va alatura unei coalitii conduse de Papandreou si a cerut alegeri anticipate.

Negocierile au loc dupa ce guvernul elen a reusit sa aiba suficiente voturi pentru a obtine increderea Parlamentului vineri, evitand astfel scenariul catastrofal al unor alegeri anticipate, ce ar fi aruncat din nou in haos zona euro.

La intalnirea de sambata, de la palatul prezidential, Papandreou i-a spus Papoulias ca obiectivul sau este sa "creeze imediat un guvern de cooperare". "Lipsa unui consens ar ingrijora partenerii europeni in privinta participarii tarii la Zona euro", a adaugat el.

In ultimele zile, premierul s-a luptat pentru cariera sa politica, fiind vizat de numeroase cereri de demisie, inclusiv din partea unor membri ai partidului sau.

Luni, el socat partenerii europeni si a zguduit pietele, convocand un referendum privind acordul incheiat cu UE, dupa discutii maraton. Planurile de referendul au fost abandonate, insa corespondentul BBC la Atena afirma ca este din ce in ce mai putin probabil ca Papandreou sa conduca urmatoarea coalitie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#premier grec, #criza grecia, #criza zona euro , #Grecia