Premierul grec se intalneste cu Sarkozy si Van Rompuy

Vineri, 30 Septembrie 2011, ora 09:57
920 citiri
Premierul grec se intalneste cu Sarkozy si Van Rompuy

Prim ministrul grec George Papandreou se va intalni, vineri, cu liderii europeni in timp ce negocierile continua la Atena pentru deblocarea unei noi transe din imprumutul de salvare.

Papandreou va discuta cu presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, in Varsovia, inainnte de intalnirea de la Paris cu preseditnele francez Nicolas Sarkozy, potrivit BBC.

Inspectorii internationali se afla in acest moment la Atena pentru a decide daca Grecia va primi su nu fondurile de salvare de 8 miliarde de euro.

Discutiile au generat proteste pe strazile din capitala Greciei.

Prim ministrul grec incearca sa ii convinfa pe colegii sai europeni ca Grecia poate sa indeplineasca cerintele impuse prin programul de austeritate.

Aceste reforme extem de nepopulare sunt o garantie esentiala pentru imprumuturile internationale menite sa impiedice falimentul unei tari ingropate in datorii.

Presedintele Sarkozi a declarat ca, dupa intalnirea sa cu premierul grec de vineri, va dezvalui o strategie franco-germana, insa nu a oferit alte detalii.

Germania si Franta furnizeaza aproximativ jumatate din fondurile pentru zona euro.

"E doarte important ca axa fraco-germana sa isi faca vocea auzita privin aplicare concreta a deciziilor luate la sfarsitul lui iulie", a spus Sarkozy intr-o vizita in Maroc, cu privire la cea de-a doua transa a pachetului de salvare pentru Grecia.

#grecia, #intalnire papandreou sarkozy, #lideri europeni, #salvarea greciei , #Grecia