Premierul grec se intalneste cu presedintele Greciei

Miercuri, 09 Noiembrie 2011, ora 17:00
1031 citiri
Premierul grec se intalneste cu presedintele Greciei

Premierul grec, Georgios Papandreou, se va intalni cu presedintele Karolos Papoulias, la ora 15:00 GMT (ora 17:00, ora Romaniei), alimentand sperantele liderilor din zona euro care asteapta nerabdatori sa vada cum criza din statul elen se apropie de sfarsit.

Papandreou se va intalni cu presedintele Karolos Papoulias, iar televiziuniea de stat elena sustine ca negocierile pentru formarea unui guvern de tranzitie, pana la alegerile din februarie, s-au incheiat, arata Reuters.

In timp ce partidele din Grecia se aflau in dezbateri prinvind formarea unui nou guvern, seful bancii centrale a avertizat ca acest lucru trebuie facut cat mai repede, in asa fel incat statul elen sa primeasca banii din finantarea externa. Suma se ridica la 130 de miliarde de euro.

""In ultima vreme, incertitudinea politica a adaugat un stres suplimentar problemelor economice si sistemului bancar", a declarat Provopoulos, intr-o declaratie pentru presa, un demers rar intalnit in mediul bancar.

"Orice intarziere in formarea unui nou guvern ameninta sa afecteze si mai mult credibilitatea tarii", sustine sursa citata.

Partidele grecesti nu au reusit inca sa anunte cine il va inlocui pe Papandreou, desi au repetat in mai multe randuri ca sunt gata sa ia o decizie.

Premierul grec a discutat, miercuri, la telefon, cu presedintele francez, Nicolas Sarkozy, pe care l-a informat despre formarea "iminenta" a unei coalitii de guvernamant, a anuntat biroul Presedintiei franceze

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#demisie Papandreou, #intalnire Papandreou presedinte Grecia , #Grecia