Premiera:Reprezentanti ai extremei drepte, in noul guvern de coalitie din Grecia

Vineri, 11 Noiembrie 2011, ora 19:35
1101 citiri
Premiera:Reprezentanti ai extremei drepte, in noul guvern de coalitie din Grecia

Componenta noului guvern grec de coalitie a fost anuntata vineri dupa-amiaza la televiziunea publica, iar acesta cuprinde si reprezentanti ai extremei drepte, ceea ce constituie o premiera de la revenirea Greciei la democratie, in 1974, dupa caderea dictaturii coloneilor.

Din cabinet fac parte reprezentanti ai principalelor doua formatiuni politice din Grecia - socialistii, care au guvernat in ultimii doi ani, si conservatorii -, dar si ai unei formatiuni mai mici de extrema dreapta, scrie AFP.

Socialistul Evangelos Venizelos isi pastreaza functia de ministru al Finantelor in cabinetul condus de fostul vicepresedinte al Bancii Centrale Europene, Lucas Papademos, desemnat joi.

Fostul comisar european Stavros Dimas, in varsta de 70 de ani, devine ministrul de Externe.

12 membrii ai fostei administratii socialiste si-au pastrat functiile, in timp ce conservatorii pastreaza ministerul Apararii. Acesta va fi condus de fostul primar al Greciei, Dimitris Avramopoulos.

Ministrul Infrastructurii va fi condus de Makis Voridis, de profesie avocat.

Noul guvern a depus juramantul vineri dupa-amiaza, cu o intarziere de circa doua ore fata de momentul prevazut initial.

Prima misiune consta in aprobarea pachetului de masuri de austeritate conventit cu Uniunea Europeana si cu Fondul Monetar International, pentru a putea beneficia finantarea de 8 miliarde de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#guvern grecia, #guvern coalitie Grecia, #criza zona euro Grecia, #masuri austeritate grecia , #Grecia