Praktiker a pierdut un sfert din vanzari

Joi, 28 Iulie 2011, ora 10:13
1818 citiri
Praktiker a pierdut un sfert din vanzari

Cu o retea de 27 de magazine in Romania, reteaua germana de bricolaj, a avut vanzari cu 28,8% mai mici in primul semestru fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Compania a reusit sa vanda produse in valoare de 68,7 milioane euro, vanzarile per magazin fiind cele mai slabe de la intrarea companiei pe piata, in 2002, conform Zf.ro.

Astfel, un magazin Praktiker a reusit sa obtina vanzari medii lunare de doar 420.000 de euro, de trei ori mai scazute fata dde maximele din 2007 si pe jumatate fata de nivelul din 2002.

Spre exemplu, in primul an de functionare, doar magazinul din voluntari a realizat vanzari de 3,1 milioane de euro in patru luni.

"Tari pre­cum Grecia si Romania au fost zguduite puternic de pro­ble­mele economice si fiscale. (...) Mai mult, nu se intrevede nici­un semn de imbunatatire a situatiei", explica reprezentantii Praktiker in raportul semestrial.

Romania este tara din afara Germaniei in care Praktiker are cele mai multe magazine, dar si tara care a inregistrat cea mai drastica scadere a veniturilor.

Printre competitori cei mai mari ai Praktiker se numara dedeman, Bricostori, BauMax, OBI si Hornbach.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#praktiker, #vanzari praktiker, #rezultate praktiker, #bricolak, #magazin praktiker, #bricostore, #baumax, #dedeman , #Grecia