Politician grec: Viitorul guvern va avea nevoie de "putina distanta" fata de creditorii internationali

Marti, 19 Iunie 2012, ora 17:01
1056 citiri
Politician grec: Viitorul guvern va avea nevoie de "putina distanta" fata de creditorii internationali

Noul guvern al Greciei, care urmeaza a fi anuntat in cateva zile, va avea nevoie de putina "distanta" fata de creditorii internationali.

"Dand fiecarui pacient bolnav acelasi medicament, atunci cand acesta nu a avut efectul scontat este o prostie", a declarat Kyriakos Mitsotakis, membru al partidului Noua Democratie, citat de CNBC.

Potrivit acestuia, Politicientii din Grecia trebuie sa se distanteze de creditorii internationali pentru a incerca sa rezolva problemele cu care se confrunta Grecia.

Noua Democratie, partidul care a castigat majoritatea voturilor la alegerile de duminica din Grecia negocieaza cu usile inchise o coalitie cu Pasok, ocupantul locului trei in preferintele grecilor.

Potrivit acestuia, chiar daca sunt partide rivale, Pasok si Noua Democratiie pot functiona ca o coalitie pentru a indeplini obligatiile tarii in fata creditorilor internationali.

In situatia in care cele doua partide ajung la o intelegere si formeaza o noua coalitie ar putea avea loc o renegociere a conditiilor de austeritate impuse in intelegerile cu creditorii internationali.

Alegerile din Grecia care au avut loc duminica au confirmat dorinta grecilor de a ramane in zona euro, dupa ce partidul pro-austeriate, Noua Democratie a obtinut majoritatea voturilor. Pe locul al doilea, in preferintele grecilor s-a situat Syriza, partidul de extrema stanga care sustinea iesirea Greciei din zona euro.

#alegeri grecia, #rezultat alegeri Grecia, #coalitie Grecia , #Grecia