Peste 100.000 de turisti afectati de greva transportatorilor din Grecia

Vineri, 30 Iulie 2010, ora 13:32
1766 citiri
Peste 100.000 de turisti afectati de greva transportatorilor din Grecia

Peste 100.000 de turisti straini, inclusiv romani, sunt blocati in nordul Greciei din cauza grevei proprietarilor de camioane, informeaza pagina online a agentiei Focus.

Directorii hotelurilor sustin ca greva afecteaza turismul din nordul Greciei , pentru ca sute de mii de turisti din Romania, Bulgaria, Serbia si Macedonia, precum si turisti greci sunt obligati sa isi prelungeasca vacantele pentru ca nu pot alimenta cu carburant.

Potrivit agentiilor de turism, imaginea Greciei are de suferit, aproximativ zece la suta din pachetele cu transport propriu fiind anulate in ultimele doua zile.

Joi, Guvernul grec a luat decizia mobilizarii civice a soferilor de cisterne, pentru a-i forta in acest fel sa puna capat grevei care afecteaza statiile de alimentare cu combustibili auto.

Dupa esecul negocierilor intre Guvern si reprezentantii firmelor de transport combustibil, premierul Georgios Papandreou a semnat ordinul de mobilizare a acestora, obligand ministrii Transporturilor si Finantelor "sa adopte masurile necesare pentru protejarea bunurilor publice, pe fondul riscului destabilizarii vietii sociale si economice".

Masura mobilizarii civice, care ii transforma pe soferii de cisterne in membri ai fortelor armate si ii obliga sa respecte ordinele, a mai fost folosita si de alte guverne din Grecia.

#grecia, #turisti, #greva, #transportatori , #Grecia