Parlamentul grec da votul de incredere pentru Papademos

Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 13:42
1294 citiri
Parlamentul grec da votul de incredere pentru Papademos

Prim ministrul grec, Lucas Papademos, se confrunta, miercuri, cu un vot de incredere pentru Guvernul sau format in urma cu doar sase zile, in contextul in care noul prim ministru depune eforturi pentru a asigura finantarile necesare evitarii unui colaps economic al Greciei, dar si pentru a pastra tara in zona euro.

Astfel, votul de miercuri vizeaza mandatul de trei luni oferit lui Papademos pentru a implementa masurile bugetare si cei 130 de miliarde de euro conveniti pentru ajutorul Greciei de catre partenerii europeni, pe 26 octombrie, scrie Bloomberg.

Trei din cinci partide au raspuns pozitiv intalnirii convocate de premier, ceea ce reprezinta peste 250 de locuri din cele 300 din Parlament.

Ministrul grec de Finante, Evangelos Venizelos vede in intalnirea de miercuri o adevarata oportunitate pentru Italia.

"Ce vedem acum este o ultima sansa pentru tara noastra, o sansa care ar trebui exploatata la maxim", spune Venizelos.

Lucas Papademos a format un Guvern pe 11 noiembrie, dupa patru zile de discutii politice intense care au urmat tulburarilor la nivel global generate de fostul prim ministru, George Papandreou, si propunerea sa de referendum in privinta celui de-al doilea plan de salvare. Propunerea, retrasa ulterior, a generat nelinisti atat pe piete, cat si in tara si la nivelul partenerilor din Uniunea Europeana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vot incredere Papademos, #Parlament grec vot, #Grecia prim ministru , #Grecia