Papademos: Singurul mod de a asigurarea finantare internationala este reducerea salariilor

Joi, 05 Ianuarie 2012, ora 19:30
1255 citiri
Papademos: Singurul mod de a asigurarea finantare internationala este reducerea salariilor

Premierul elen Lucas Papademos le-a cerut joi grecilor sa accepte reduceri suplimentare de salarii, acesta fiind singurul mod de asigurare a finantarii internationale si de evitare a falimentului si a unei iesiri din zona euro.

"Trebuie sa acceptam o reducere pe termen scurt a veniturilor. Este esential pentru competitivitate", le-a spus el liderilor de sindicat si oamenilor de afaceri.

"Trebuie sa acceptati sacrificii limitate, pentru a se evita un rezultat catastrofal. Sa renuntam la putin, pentru a nu fi obligati sa renuntam la mai mult", a adaugat el.

Luna aceasta, Grecia va discuta despre "un plan economic credibil" pentru urmatorii trei ani cu UE, FMI si Banca Centrala europeana, cunoscute drept troica.

"Fara acordul cu troica si finantarea ei, Grecia se va confrunta in martie cu pericolul imediat de intrare in incapacitate de plata", a subliniat premierul.

Papademos, care a preluat functia in noiembrie, se confrunta cu misiunea grea de a implementa masuri dure de austeritate si reformele economice cerute de troica, in schimbul pachetelor de salvare. El s-a intalnit cu guvernul joi pentru a discuta despre noi masuri de austeritate si planuri de combatere a evaziunii fiscale.

Grecia discuta cu UE si FMI despre un nou imprumut de 130 de miliarde de euro, in afara de cel de 110 miliarde euro acordat in 2010.

UE a spus joi ca nu va ezita sa amane plata urmatoarei transe de cinci miliarde de euro, daca expertii UE care vor merge in Grecia luna aceasta vor conchide ca tara nu a implementat masurile de austeritate promise si reformele economice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Papademos creditori internationali, #FMI Papademos, #salarii Grecia Papademos , #Grecia