Oficial european: "Se contureaza o intelegere intre Grecia si investitori"

Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 22:24
1087 citiri
Oficial european: "Se contureaza o intelegere intre Grecia si investitori"
Francois Baroin, ministrul francez de Finante

Franta si Germania au declarat, luni, ca "pare sa se contureze" o intelegere cu investitorii privati pentru a reduce povara datoriilor Greciei, insa ca Atena trebuie sa respecte implementarea reformelor.

Grecia trebuie sa respecte promisiunile facute pentru a se asigura ca va beneficia de un nou program de finantare din partea Uniunii Europene (UE) si a Fondului Monetar International (FMI), program vital pentru evitarea intrarii in faliment pana in luna martie, conform Reuters.com.

Creditorii privati au spus, in acest weekend, ca au ajuns la limita pierderilor pe care le pot suporta si ca arunca mingea in terenul UE si FMI.

Ministrii de finante din zona euro trebuie sa decida in curand termenii restructurarii datoriei Greciei pe care sunt dispusi sa-i accepte ca parte a celui de-al doilea pachet de salvare de la faliment. Aceasta decizie s-a dovedit a fi necesara dupa ce investitorii privati au spus ca nu-si pot imbunatati oferta.

"Pare ca se contureaza o restructurare voluntara a datoriei detinute de investitorii privati", a declarat ministrul francez de Finante Francois Baroin in cadrul unei conferinte de presa comuna cu cea a omologului sau german Wolfgang Schaeuble.

#grecia datorie, #grecia faliment, #grecia criza, #zona euro criza, #europa criza , #Grecia